https://violiner.no/Skins/Menu/link.html

Om Viken Violiner i dag:

Viken Violiner, videreføringen av Arne Vikens opprinnelige firma, har opparbeidet seg et godt renommé i store deler av landet.

Firmaets profil er basert på direkte og personlig kontakt med den enkelte kunde, og alle oppgaver blir tatt hånd om av innehaveren selv. – På denne måten kan du som kunde føle deg trygg på en personlig behandling og oppfølging. – Viken Violiners viktigste mål er å kunne se alle kunder i øynene med god samvittighet også lenge etter en handel, i visshet om at hver enkelt har fått den best mulige behandling.


Jeg tar meg selv av alle reparasjoner og andre oppgaver, for å kunne innestå 100% for det utførte arbeidet, og for å kunne følge opp kunden videre.

Varebeholdningen er rikholdig; kanskje den største i landet når det gjelder strykeinstrumenter. Mange instrumenter har blitt solgt siden forrige redigering av hjemmesiden, og mange har kommet til. - Deriblant mange godbiter. 

Jeg lagerfører strykeinstrumenter i mange prisklasser, for eksempel fiolinsett (instrument + bue + etui + harpiks) fra ca. kr. 3.500,- og opp (inkl. justering og strengeskifting). – Og mester-instrumenter i langt høyere prisklasser.

Noe av det jeg liker best, er å restaurere gamle instrumenter som trenger sårt til omsorg, og prøve å få et best mulig resultat ut av hvert enkelt instrument. – En inspirerende og spennende del av dette yrket.

Både norske og utenlandske fiolinbyggere er representert hos Viken Violiner, som f. eks. Karl Peteri  fra Miskolc i Ungarn, Rudolf Florea og Zoltán Bakos i Romania, Mikael Sandor Karpaty i Sverige, Wim Baeck i Belgia, norske Ola Eide, - og Odd P. Jacobsen i Trondheim.

Men jeg innser også, som mange av mine kolleger / konkurrenter i bransjen, at det i den senere tid har kommet nybygde strykeinstrumenter fra for eksempel Kina, som i mange tilfelle holder en imponerende (og kanskje litt frustrerende) høy kvalitet i forhold til prisen.

Hos Viken Violiner finner du også slike alternativer, som  f.eks. FUTURA,  leverandør av meget bra strykeinstrumenter fra dyktige fiolinmakere på forskjellige fine, ofte små, verksteder i Kina.

-Ta gjerne en titt på menyen for å få en oversikt over i alle fall en del av Viken Violiners utvalg av instrumenter, buer, strenger og rekvisita.

-Jeg anbefaler ingen å kjøpe strykeinstrumenter på internett, - men det er en grei måte å etablere kontakt på. Send gjerne en mail, eller ring, hvis det er noe du lurer på, så kan vi snakkes nærmere om saken.

-Hvis du trenger et instrument eller bue etc., er det mulig å få dette tilsendt på prøve. Jeg sender over hele landet, og for dette betaler du ikke annet enn Postens portokostnad.

         Epost: 

- P.g.a. altfor mye plagsom spam / søppelpost på epost, har jeg utelatt epostadressen her.
- Men med litt kreativitet, tror jeg du kan sette den sammen utfra følgende lille "ordlek":
Mitt etternavn, alfakrøll, det instrumentet jeg holder mest på med, i flertall, skrevet med v istedetfor f. Punktum no   :)

Pelle Viken

Levert av  
mangadex