Hardingfelestrenger

Hardingfelestrenger produseres stort sett bare av norske Rudi, og Pirastro (Rudi får laget en del av sine strenger hos Pirastro). Ellers finnes en del tarmstrenger for barokk-instrumenter, og bl.a. SAVAREZ (Corelli) lager en tarmstreng som er et meget bra alternativ som hardanger A-streng.


Ved sending av bestilte varer, eller instrumenter som sendes på prøve, er PORTO den eneste utgiften som kommer i tillegg. Når forsvarlig, sendes strenger og andre småting så billig som mulig i brev.Fanitullen hardingfelestrenger.

"FANITULLEN" fra RUDI er den dominerende hardingfelestrengen, med lang tradisjon siden Knut Ø. Rudi begynte å lage sitt eget maskineri for tvinning av tarmstrenger. 

"Fanitullen" har vært en trofast arbeidshest i mange år, og fungerer stort sett godt. Den fås i styrkegrad 10 1/2, 11 og 11 1/2. D-strengen (tersen), som er såkalt "langspunnet" (åpen spinning av den utenpåliggende sølvstrengen, med et mellomrom mellom vindingene), finnes også i "helspunnet" / "tettspunnet" variant med aluminiumspinning. Denne strengen er mer lik en glatt fiolinstreng, og er nesten en forutsetning ved glidende posisjonsskifte (f.eks. spilling av Anders Viken-slåttene).
 
Priser (med forbehold om endringer fra produsent): 
 
E-1 kvint, stål                                       : Kr.   50,-
A-2 kvart, naken tarm                          : Kr. 170,-
A-2 kvart, omspunnet stål                   : Kr. 170,-
D-3 ters, tarm/langspunnet sølv          : Kr. 190,-
D-3 ters, tarm/helspunnet alum.          : Kr. 390,-
G-4 bass, tarm/sølv                             : Kr. 390,-
 
Fanitullen sett m/tarm A og langspunnet D: Kr. 800,-
Understrenger, sett à 5 stk.  : Kr. 250,- (kr. 50,- pr. streng)SAVAREZ hardanger A-streng

SAVAREZ tarmstreng for barokk-instrument er gjort mer slitesterk og glatt, gjennom en spesialbehandling. Meget bra tone. Lengde 60 cm /120 cm. 

Pris 60 cm. :   170,-
Pris 120 cm:   300,-


Den nye hardingfelestrengen "Hardingen"

har også blitt godt mottatt.

Samme priser for den som for "Fanitullen"


Levert av